Patric Wener.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidsson

Patric Wener har inte coachat i Sverige sedan 2015 då han var i Björklöven. Nu berättar han själv för hockeysverige.se att han stannar utomlands i minst tre år till. Han har nämligen skrivit på ett treårs-kontrakt med sin nuvarande klubb Herlev i den danska ligan.

Patric Wener har under större delan av sin coachkarriär tränat lag i Österrike. 2012 vann han European Trophy när han var assisterande tränare i Salzburg.

STANNAR I DANMARK TRE ÅR TILL

I Sverige är han mest känd för sin tid i Mora och Björklöven I Mora var han både var huvudtränare och sedan sportchef mellan åren 2012 och 2014. Han flyttade sedan till Umeå och Björklöven där han och Mats Waltin bildade duo under 2014/2015.

Wener har sedan dess tränat Briancon i Frankrike och Klagenfurter i Österrike innan han inför den här säsongen kom till Herlev i den danska ligan. Nu berättar 50-åringen för hockeysverige.se att han skrivit på ett nytt kontrakt som huvudtränare med klubben, ett kontrakt som sträcker sig till 2022.
— Ser fram emot att bygga något bra här. Känns väldigt inspirerande den vägen klubben vill gå, berättar han.

Herlev ligger just nu sjua i den danska ligan och i laget finns svenskarna Emil JidskogPer Savilahti NaganderWilliam Quist och Jesper Thörnberg. Dessutom spelar SHL-bekantingen Kim Staal i klubben.