Adam Reideborn spelade bra när Tre Kronor segrade mot Ryssland.Foto: JESPER ZERMAN/Bildbyrån

Tre Kronor besegrade Ryssland med 4-2 efter att ha förlorat mot Tjeckien. Adam Reideborn och Isac Lundeström blev matchhjältar för Sverige.

Efter förlusten mot Tjeckien så tog Tre Kronor revansch i eftermiddagens match mot Ryssland. Segern räknades till 4-2 efter att ha avgjort sent i den tredje perioden.

Efter en trevande första period så inledde Sverige starkt i den andra perioden och tog ledningen med både 1-0 och 2-0 genom Michael Lindqvist och Emil Larsson.

Ryssland kom ut starkt i den tredje perioden och Anatoly Nikontensev reducerade redan efter 25 sekunder. Därefter fick Ryssland straff efter att Emil Bemström fällde en ryss i friläge. Ilja Mikheyev förvaltade den snyggt och det var kvitterat.

Med åtta minuter kvar studsade pucken ut till Isac Lundeström som tryckte in den bakom Igor Bobkov i Rysslandskassen. Det var hans första mål i Tre Kronor och hans andra poäng i matchen då han även assisterade till Lindqvists 1-0 mål.

Fredrik Händemark kunde senare sätta 4-2 i tom kasse och fastställde slutresultatet. Adam Reideborn stod i mål för Tre Kronor och räddade 32 av 34 skott och var en av isens giganter.