Blir Foto: Bildbyrån

VM i ishockey spelas med allra största sannolikhet i Sverige 2025. Vi är nämligen enda ansökande nation till det året.

Ansökningstiden om att få arrangera VM 2025 gick ut den 15 januari och nu skriver TT att Sverige var det enda landet som sökte mästerskapet det året. Det formella beslutet tas i Bratislava i maj i samband med VM.

STAD INTE BESTÄMD

Var turneringen ska spelas är dock inte klart än. Det naturliga vore ju Globen i Stockholm. Men det är inte helt glasklart.
— Hela anläggningssituationen i Stockholm är närmast en katastrof, säger Anders Larsson, Svenska ishockeyförbundets ordförande, till TT och fortsätter angående Globen.
— Den är 30 år gammal. Det finns ett inriktningsbeslut i Stockholms stad om att riva Hovet och göra om Globen och det kommer verkligen att krävas. Vi har också en förhoppning om att OS-ansökan gör att de kommunala politikerna satsar på Globen och arenor för breddhockeyn.