• Publicerat 10 februari, 2019
  • Skrivet av Robin Olausson
  • 0 Kommentarer
Emil Pettersson.Foto: Ronnie Rönnkvist

Emil Pettersson trejdades i fredags till Arizona Coyotes organisation från Nashville Predators. I natt gjorde han sin andra match för klubben och stod för tre assist. Det är första gången i AHL-karriären som 25-åringen gör tre assist i en match. 

Det är inte bara lillebrorsan, Elias Pettersson, som imponerar stup i kvarten. Emil Pettersson kan han också. I natt gjorde han sin andra match i Tuscon Roadrunners, Arizona Coyotes farmarlag, efter att ha trejdats dit från Nashville Predators.

Då kom även den första poäng i nya klubben. En assist i den första perioden sedan kom en till i den andra. Han krönte sedan kvällen genom att passa fram till det matchavgörande målet i den tredje perioden. Det är faktiskt första gången som poängmaskinen lyckas med bedriften att passa fram till tre mål i samma match i AHL.

TREDJE BÄSTE SVENSK I AHL

Emil Pettersson gjorde 46 (13+33) poäng på 72 matcher under förra säsongen, vann den interna poängligan och togs ut AHL:s All Star match. Den här säsongen har han producerat med 36 (11+25) poäng på 51 matcher. Med det är han den tredje poängbäste svensken i AHL, bakom Victor Olofsson och Calle Rosén.

Fortsätter Pettersson på inslagen på bana så lär chansen vara stor att han kommer att få chansen till NHL-spel i Arizona Coyotes innan säsongen är slut.

David Ullström noterades också för en assist för Tuscon. I motståndarlaget Rockfford IceHogs, Chicago Blackhawks farmarlag, sköt den tidigare Brynäsbacken Lucas Carlsson in ett mål. Det är hans åttonde mål för säsongen.