• Publicerat 10 februari, 2019
  • Skrivet av Robin Olausson
  • 0 Kommentarer
Ryssland fick jubla i sin sista match i Beijer Hockey GamesFoto: Bildbyrån

Innan Tre Kronor inledde sin match mot Finland så spelade redan klara turneringsvinnarna Tjeckien mot Ryssland. Då var det ryssarna som drog det längsta strået när Tjeckien saknade många av sina stora stjärnor.

Tjeckien hade tappat hela sin förstakedja inför mötet med Ryssland. De hade tvingats återvända till sina KHL-klubbar och kunde inte medverka. Det stjälpte deras offensiv rejält och tjeckerna lyckades bara skjuta 13 skott på mål.

Trots att man bara hade skjutit ynka fem skott halvvägs in i matchen så ledde Tjeckien med 1-0. Tomas Zohorna blev den enda målskytten för turneringssegrarna.

Ryssland vände sedan på match genom Andrej Kuzmenko som gjorde två mål inom loppet av dryga fyra minuter. I den tredje perioden kunde Alexander Kadeikin göra ryssarnas tredje mål vilket garanterade segern för ryssarna.

Tjeckien vann ändå Beijer Hockey Games tack vare segrar mot Sverige, 5-2, och Finland, 3-1.