• Publicerat 11 februari, 2019
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Alexis LafreniereFoto: Bildbyrån

Auston Matthews bröt ny mark när han under sitt draftår valde spel i Europa. Enligt Le Matin kunde Alexis Lafrenière göra samma sak. Det nekar nu hans agent till.

Auston Mathews sände chockvågor genom hockeyvärlden när han, säsongen han skulle draftas, nobbade spel i Nordamerika för att i stället spela mot seniorer. Det blev 46 poäng på 36 matcher intill Robert Nilsson i Zürich.

Inspirerad av den amerikanska superstjärnan uppges Alexis Lafrenière nu göra samma sak. Det 17-åriga megalöftet, som spelade JVM redan i vintras, ska enligt Le Matin undersöka möjligheterna att spela i Europa kommande säsong. Enligt schweiziska Le Matin kan Lafrenière också komma att välja spel i den schweiziska högstaligan NLA. Nyhetssajten rapporterar dock att kanadensaren även undersöker det svenska spåret och kan alltså komma att hamna i SHL till hösten.

Kort efter att uppgifterna kommit förnekade Lafrènieres agent det hela, och meddelade att klienten beslutat sig för att fortsätta spela i sitt nuvarande lag även kommande säsong.Alexis Lafrenière har den här säsongen gjort 87 poäng på 47 matcher för Rimounski Océanic i QMJHL.