• Publicerat 11 februari, 2019
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Antti PennanenFoto: Miikka Jääskeläinen

Finland gillar att göra klart med saker i förtid. Redan nu står det klart att Antti Pennanen tar över det finska U20-landslaget – i maj 2020.

Finland har blandat dunderfiaskon med supersuccéer i JVM de senaste åren. För en dryg månad sedan knep de sitt tredje guld på de senaste sex åren. Då med Jussi Ahokas som coach. Men redan tidigare stod det klart att Ahokas kommer lämna och ersättas av Raimo Helminen. Men även hans efterträdare är nu klar. Helminen kommer bara jobba med landslaget i ett år.

Sen tar i stället Antti Pennanen över huvudansvaret för de unga lejonen. Pennanen är i dagsläget assisterande förbundskapten för A-landslaget samt huvudtränare för HPK i den finska högstaligan.

TOG GULD 2016

På klubbens hemsida meddelas det nu att 40-åringen kommer kliva av sin post i maj 2020 för att då bli förbundskapten för det så framgångsrika J20-landslaget. Hans kontrakt gäller till 2022. Finländaren kliver in på bekant mark då han var assisterande tränare för J20-landslaget 2016. Hur det gick då? Jodå, det blev VM-guld på hemmaplan med spelare som Sebastian Aho, Patrik Laine, Mikko Rantanen och Kasperi Kapanen för att nämna några.

Under Pennanens ledning ligger HPK femma. Han gör sitt tredje år som huvudtränare för HPK.