• Publicerat 11 februari, 2019
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Lovisa Selander.Foto: Ronnie Rönnkvist

Lovisa Selander har gjort succé under sina fyra år på college. I helgen slog svenskan dessutom ett mäktigt rekord.

Lovisa Selanders fina år i RPI (Rensselaer Polytechnic Institute) i collegeligan NCAA har inte gått obemärkt förbi. I slutet av 2018 draftades hon av Boston Pride i NWHL, som spelare 20 totalt och första målvakt. Dessutom har hon fått chansen i Damkronorna under säsongen. Nu har hennes fyra fina år i USA dessutom gjort att hon slagit ett rekord.

Från och med i helgen kan nämligen Lovisa Selander titulera sig som den spelare som gjort flest räddningar någonsin i ligan. Hon klev då upp på 3811 räddningar i NCAA, vilket ingen annan kan matcha i NCAA:s historia. Det skrev universitetsligan på sitt twitterkonto.

I Sverige spelade rekordmålvakten för SDE under tre år.