• Publicerat 11 februari, 2019
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Nikita Kutjerov.Foto: Derek Cain/Icon Sportswire

Efter tio raka matcher blev Nikita Kutjerov målskytt igen. Ryssen slog till med två kassar när Tampa Bay Lightning bortabesegrade lokalrivalen Florida Panthers med 5-2. 

Kutjerov hade inte gjort mål sedan den 12 januari men toppade ändå hela NHL:s poängliga inför nattens omgång. Han avslutade torkan genom att sätta 1-0 för Tampa med första periodens enda mål. Bakom målet låg bland annat Victor Hedman som noterades för säsongens 30:e assist. Ryssens andra kom i spel fem-mot-tre i den tredje och betydde 5-2.
– Man går igenom toppar och svackor under en säsong. Kucherov kommer alltid att vara Kucherov. Han hittar till slut en väg att göra mål. Vi var aldrig oroliga och jag tror att de här målen verkligen kan få igång honom igen, säger lagkaptenen Steven Stamkos till NHL.com.

Kutjerov stod även för en assist i matchen och har nu samlat ihop 84 poäng den här säsongen. Tre fler än Chicago Blackhawks Patrick Kane.

MISTOLPE FÖR LUONGO

Tampa tog sin fjärde seger för säsongen mot Florida och sin 41:a totalt. Efter två perioder bytte hemmalaget ut målvakten James Reimer som ersattes av Roberto Luongo. Inhoppet gjorde att veteranen nu spelat i 1030 NHL-matcher, vilket är näst flest av en målvakt i NHL:s historia. Luongo passerade legendaren Patrick Roy. Flest har Martin Brodeur.
– Det känns inte som något man känner för att prata om direkt efter en förlust. Milstolpar kan jag fundera på en annan dag. Allt jag bryr mig om är att vinna matcher och försöka hitta en väg till slutspel, sade säger Luongo till NHL.com.

TAMPA BAY LIGHTNING -FLORIDA PANTHERS 5-2

Tampa: Kucherov 2, Steven Stamkos, Ryan Callahan, Brayden Point
Florida: Frank Vatrano, Denis Malgin