• Publicerat 11 februari, 2019
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Scott DarlingFoto: AP Photo/Karl B DeBlaker

Efter genombrottet i Chicago har Scott Darling haft det tungt. Nu har han fått ledigt av sin klubb Carolina.
– Det är en personlig sak, säger agenten Matt Keator enligt News Observer.

2010 stod Scott Darling på botten. Alkoholen hade tagit över hans liv, och genombrottet som ishockeymålvakt kom aldrig. Fem år senare var han med och vann Stanley Cup med Chicago. Sedan dess har Darling haft det tufft. Hans debutsäsong i Carolina var svag och den här säsongen har han bara fått spela i NHL vid åtta matcher. 30-åringen skickades till och med upp på waiver och har gjort 14 matcher i AHL under säsongen. Inte heller där har han fått till det.

Scott Darling följde inte med på Charlotte Checkers senaste bortaresa och nu kommer förklaringen varför. Han har bett om att få ledigt, bekräftar Carolinas ägare Don Waddell.
– Han har haft båda bra och dåliga matcher sedan han skickades ned. Han hade en tuff match häromkvällen och hans agent ringde mig efter den och sa att Scott ville ta ledigt. Vi lät honom ta ledigt för att samla tankarna, säger Waddell.

Agenten Matt Keator vill dock inte gå in på några detaljer kring Scott Darlings välmående.
– Det är en personlig sak.

Målvakten, som var tänkt som Carolinas förstaval, har på 14 matcher i AHL släppt in 3,4 mål per match och bara räddat ungefär 88 procent av skotten.