Christian Djoos har precis gjort 4-3.Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports

Om förra säsongen slutade i dur så har det mesta gått i moll för Washington Capitals svenske back Christian Djoos som varit skadad. Inatt spräckte han dock säsongens målnolla när Los Angeles besegrades med 6-4.

Det var den 11 december som olyckan var framme för Christian Djoos som skadade låret så pass illa att han tvingades till operation. I början av februari var han tillbaka i matchspel och fick starta igång med två matcher i farmarlaget Hershey i AHL.

Inatt gjorde han sin andra match för Capitals efter skadan och då passade Djoss, som inför matchen hade fyra assist, på att spräcka säsongens målnolla när han i mitten av matchen stötte in viktiga 4-3 med endast en hand på klubban.
— Lite tur. Jag försökte inte göra just det och det var lyckosamt att den gick in, sa Djoos till nhl.com efter matchen.

Dessförinnan hade vi fått se ett annat svenskmål i form av Oscar Fantenberg som i början av den andra perioden gav Kings ledningen med 3-2.

Svenskarna i all ära, men matchens gigant var Jevgenij Kuznetsov som stod för två mål och två assists. Alexander Ovetjkin gjorde sitt första mål efter All Star-uppehållet. Han har nu gjort 38 totalt.

Washington Capitals – Los Angeles Kings 6-4 (2-2,3-1,1-1)

Washington: Jevgenij Kuznetsov (2), Alexander Ovetjkin, Brett Connolly, Christian Djoos, Jakub Vrana
Los Angeles: Austin Wagner (2), Tyler Toffoli, Oscar Fantenberg

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR: