Michael diPietro hade ingen lyckad debut.Foto: Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Den kanadensiska JVM-målvakten Michael DiPietro lär nog knappast tänka tillbaka på sin NHL-debut med glädje. På grund av en skada på svenske Jacob Markström fick han hoppa in mellan stolparna inatt när Vancouver fick stryk med hela 2-7 mot San José.

Michael DiPietro vaktade det kanadensiska målet vid JVM vid årsskiftet och spås en bra framtid i NHL. Han draftades av Vancouver Canucks 2017 i den tredje rundan och har den här säsongen vaktat både Windsor Spitfires och Ottawa 67’s mål i OHL.

I förra veckan kallades han dock upp akut till Canucks då backupmålvakten Thatcher Demko skadat knät och Canucks inte hade några andra målvakter att tillgå. Inför nattens match drog även den ordinarie förstemålvakten Jacob Markström på sig en skada på underkroppen och huxflux stod DiPietro inför en NHL-debut.

Det hade kunnat börja bättre för 19-åringen som släppte in första skottet i sin NHL-debut och innan tio minuter passerat av matchen hade han släppt tre puckar förbi sig. Totalt åkte sju puckar på 24 skott in i mål bakom den unge målvakten.

Det är oklart vad det rör sig om för skada på Markström.

Erik Karlsson saknades fortsatt för Sharks, men hans namne Melker karlsson hade ett mål och en assist för San José. Elias Pettersson hade en assist för Canucks.

Vancouver Canucks – San José Sharks 2-7 (1-3,0-3,1-1)

Vancouver: Bo Horvat, Derrick Poulliot
San José: Evander Kane (2), Timo Meier, Melker Karlsson, Tomas Hertl, Kevin Labanc, Joe Pavelski

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR: