Handsken på bilden har ingenting med händelsen att göra.Foto: Bildbyrån

Det var i samband med J18-matchen mellan Lycksele och Kiruna i söndags som en ledare i Kiruna ska ha dragit ner en motståndarspelare på isen.

Det var när den första perioden var till ända som det uppstod gruff vid Kirunas avbytar-bås. Enligt Lycksele-ledaren Henrik Vernersson ska en av Kirunas ledare ha dragit ner en spelare i isen i samband med tumultet.
— Att killarna bråkar på isen det är ju sådant som händer, det är ju en kampsport. Men att en ledare tar till handgemäng, det är helt oacceptabelt, säger Vernersson till SVT Västerbotten.

TVÅ LEDARE FICK MATCHSTRAFF

En ledare från vardera lag ska ha fått matchstraff i samband med bråket. Men inte på grund av det som hände i samband med att spelaren drogs ner på isen. Den situationen såg inte domaren Michael Hägg.
— De var inte direkt föredömen, det var därför jag inte ville ha kvar dem på planen. Ledarna ska fungera som vägledare för spelarna, de levde inte upp till mina förväntningar kan man väl säga, säger domaren.

Under måndagskvällen hade Kiruna IF möte om situationen och Kirunas sportansvarige Thomas Jatko svarade på kritiken samma kväll.
—  Våra ledare motar bort flera spelare, men en spelare är ganska drivande och hånar och skriker. Han lyssnar inte när våra tränare försöker mota bort honom, varpå vår lagledare sveper med handen över honom och han ramlar, säger han till SVT Västerbotten och fortsätter:
— Vi måste kunna skydda vårt bås om spelare rusar in, men självklart är det fel att man som ledare hamnar i handgemäng. Det är inte acceptabelt. Det är en incident som inte ska hända.

Jatko svarar varken ja eller nej på frågan om det väntar någon intern bestraffning för ledaren. Men säger att klubben pratat med honom och att han vet om att det var fel det han gjorde.
— Det var en stressad och hotfull situation med mycket adrenalinpåslag. Det är ingen ursäkt men det är en orsak.