Erik Forssell.Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Under onsdagen gick Skellefteå ut med nyheten att den förre spelaren Erik Forssell blir ny general manager i klubben. Han tillträder sin tjänst 1 maj.

Erik Forssell avslutade sin spelarkarriär efter förra säsongen, undantaget en match med moderklubben SK Lejon i höstas. De två senaste åren har han spelat för Malmö, men mellan 2007 och 2016 spelade han för Skellefteå där han var med och plockade hem två SM-guld.

FÖDD OCH UPPVUXEN I STAN

Forssell är född och uppvuxen i Skellefteå.
— Det känns extra bra att det är en människa med Skellefteå AIK-bakgrund som kan fortsätta utveckla och bygga vidare på den spelidé och det tänk föreningen haft, vilket är viktigt för oss att hålla kvar vid men naturligtvis förfina och vidareutveckla för att nå nästa nivå med vårt spel och lagbygge, säger sportchefen Niclas Lundkvist i ett uttalande på klubbens hemsida.

Lundkvist berättar vidare att Forssell kommer vara delaktig i lagbygget inför nästa säsong då han tillträder 1 maj.
— Han blir inblandad i de tränartillsättningar som ska ske och att han nu också kan bli delaktig i lagbygget inför nästa säsong i ett skede då det händer mycket och det är många beslut som ska fattas under de kommande månaderna, så det känns otroligt bra att han är med på den båten.

Erik Forssell bor för närvarande i Malmö, men kommer flytta till hemstaden igen när skolorna tar slut.
— Det känns fantastiskt kul och inspirerande att få bli en del av klubben igen, säger han i en kommentar.