Rikard Grönborg. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Enligt schweizisk media så kan Tre Kronors avgående förbundskapten Rikard Grönborg vara ett namn för Davos nästa säsong. Detta då han just nu är på plats i staden med sin familj. Men enligt Grönborg själv är hans huvudspår fortfarande NHL.
— Även om jag tycker att NLA är en bra liga och att Schweiz är vackert så är min målbild NHL, skriver han i ett SMS till hockeysverige.se.

Det är schweiziska Blick som drar slutsatsen att Rikard Grönborg kan vara en kandidat för tränarposten i NLA-klubben Davos till nästa säsong. Detta då han är på plats hos klubben just nu och även har med sig sin familj. Igår såg han mötet mellan Davos och Zug. I Davos spelar de VM-aktuella svenskarna Magnus Nygren och Anton Rödin. I gårdagens motståndarlag spelar Dennis Everberg.
— Jag tog med familjen men det gjorde jag ett par säsonger sedan också, berättar Rikard Grönborg för hockeysverige.se.

INTE SKRIVIT PÅ NÅGONSTANS

Redan tidigt under innevarande säsong stod det klart att Rikard Grönborg skulle lämna posten som förbundskapten efter VM i Bratislava senare i vår. Han ersätts av Johan Garpenlöv. Grönborg har sedan dess varit öppen med att hans mål är NHL.
— Jag träffade medlemmar av Davos igår och dom visade mig runt, men det gör jag alltid när jag reser och besöker svenska spelare, säger Rikard Grönborg.

I vår har Rikard Grönborg chansen att bli historisk som den första svenska förbundskapten att vinna tre VM-guld i rad. Vad han ska göra nästa säsong är inte klart än.
— Jag har inte skrivit på någonstans, hälsar han.

Davos, som just nu ligger elva i NLA, tränas för närvarande av lettländaren Harijs Vitolins. Han kom in i december för att ersätta den legendariske Arno Del Curto i klubben.