Malmö och Frölunda blev vinnare i dagens matcher.
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: Frölunda stod för historisk kross – Malmö bröt dystra trenden

Två hemmasegrar i eftermiddag. Ryan Lasch hade, som vanligt, huvudrollen när Frölunda krossade Skellefteå. Pontus Netterberg blev matchvinnare för Malmö som bröt en förlustsvit.

FRÖLUNDA – SKELLEFTEÅ 7-1 (5-0,1-0,1-1)

Frölunda: Anders Grönlund, Linus Nässén, Brandon Gormley, David Printz, Ponthus Westerholm, Simon Hjalmarsson, Joel Mustonen
Skellefteå: Joakim Lindström,

Med 22 minuter spelade hade Frölunda gjort sex mål och Skellefteå noll. Redan efter den första perioden var matchen avgjord då hemmalaget hade skaffat sig en ledning med 5-0. Segersiffrorna 7-1 är den näst största segermarginalen genom tiderna mellan dessa lagen.

Ryan Lasch utökade sin poängsvit till fem matcher och som han gjorde det. Fyra passningspoäng kom det från amerikanens klubba i dagens match. På de senaste fem matcherna har Lasch gjort smått osannolika tio poäng, två mål och åtta assist.

Sju mål och sju olika målskyttar för Frölunda ledde fram till lagets tredje raka segern. Skellefteå har två raka förluster och elva insläppta mål på sina fem senaste perioder, på den tiden har man bara lyckats göra ett mål. Det ger en mycket osmickrande målskillnad på -10 på sina fem senaste perioder.

MALMÖ – VÄXJÖ 3-1 (2-0,0-1,1-0)

Malmö: Pontus Netterberg, Henrik Hetta, Jens Olsson
Växjö: Brendan Shinnimin

I sin fjärde match i Malmö satte Pontus Netterberg sitt första mål. Inte nog med det så kom målet mot Växjö, klubben som Netterberg är utlånad från. Med det blev han därmed stor matchvinnare för sin nya klubb och sänkte sin förra klubb.

En annan matchhjälte blev Lars Volden som är inlånad från Pantern som tredjemålvakt. Han spikade igen kassen och räddade 28 av 29 skott som han fick på sig.

Efter fyra raka förluster så vände Malmö på den dystra trenden när man i dag besegrade Växjö på hemmais. Det är däremot desto tyngre i Växjö som förlorade sin sjätte raka bortamatch.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL