• Publicerat 16 februari, 2019
  • Skrivet av Robin Olausson
  • 0 Kommentarer
Erik KarlssonFoto: USA TODAY Network / IBL Bildbyrå

Erik Karlsson spelade senast en NHL-match för exakt en månad sedan. Till nattens match mot Vancouver så kommer han att göra comeback efter skadan.
– Jag är glad att äntligen vara tillbaka på isen, säger han till nhl.com.

San José Sharks har fått klara sig i nio matcher utan superstjärnan Erik Karlsson. Hans ljumskskada bedöms nu vara läkt och i natt kommer han att stå på isen igen i en NHL-match.

Erik Karlsson missade först tre matcher innan All Star-uppehållet. Han var däremot med i All Star-matchen. Något som senare kritiserades då Karlsson sedan missade sex matcher efter uppehållet.
– Det har tagit lång tid men jag tycker att det har hanterats på rätt sätt. Du vill aldrig sitta vid sidan om. Jag tycker att alla runt omkring mig har gjort ett bra jobb och haft tålamod med att jag behövde ta den tiden så att jag, förhoppningsvis, inte behöver dras med det i framtiden. Jag borde inte jinxa något här men man vet aldrig, säger Karlsson till nhl.com.

”DET HAR VARIT VÄLDIGT FRUSTRERANDE”

Karlsson har tränat för fullt sedan i onsdags och bedöms nu alltså vara matchredo. Stjärnbacken har varit skadedrabbad de senaste säsongerna och spelade senast en hel säsong 2015/16.
– Det har varit väldigt frustrerande och jobbigt. Det är väl en del av hela processen. På ett sätt så är jag glad att jag gick igenom det ifall det någonsin kommer tillbaka. Då vet jag hur jag ska göra för att det inte ska bli såhär. Jag är glad att äntligen vara tillbaka på isen och börja bygga på något här och jobba framåt.

I natt ställs han mot Elias Pettersson och hans Vancouver Canucks. Karlsson förväntar sig inte att känna sig ringrostig utan kommer att spela lika mycket som han brukar göra.
– Vi får se hur det går. Ingen match är den andra lik heller. Jag kommer inte att behandla den här matchen annorlunda bara för att jag är tillbaka i laguppställningen. Det kommer att vara likadant för den här gruppen. Jag vet var jag passar in och det vet alla andra också. Vi får se var matchen tar oss.

Erik Karlsson gör sin första säsong i San Jose Sharks efter att ha anslutit från Ottawa Senators. Han är en av lagets bästa poängplockare och på 47 matcher har 28-åringen gjort 43 poäng.