• Publicerat 16 februari, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Rasmus Dahlin.Foto: Dan Hickling/Hickling Images

Buffalo Sabres stod för ett magplask i hemmamötet med New York Rangers och förlorade med 2–6. Rasmus Dahlin plockade upp en assist i förlusten och etablerade sig ytterligare i NHL:s historieböcker.

Buffalo Sabres befinner sig mitt i en knallhård kamp för att spela sig tillbaka upp på slutspelsplats. Därför kom nattens 2–6-förlust mot New York Rangers som en riktig kalldusch. Speciellt som utmanaren Carolina Hurricanes lyckades besegra Edmonton Oilers med 3–1.

Det må vara en extremt klen tröst för Rasmus Dahlin, men hans assist till ett av Jeff Skinners bägge mål gjorde att han ytterligare befäste sin position i NHL:s historiebok. Nu är han den enda backen utöver sin nuvarande coach i Sabres, Phil Housley, som lyckats göra 26 assist innan sin 18-årsdag. Bara Housley (57) och legendaren Bobby Orr (38) har gjort fler poäng än Dahlins 32 av alla 18-åriga backar som spelat i NHL.

INGEN SVENSK MÅLVAKTSDUELL

New York Rangers fick för en gångs skull inte något bidrag från Mika Zibanejad i storsegern i Buffalo. Han lämnade isen poänglös för blott andra gången på de åtta senaste matcherna. Däremot gjorde Jesper Fast sitt åttonde mål för säsongen när han satte 2–0-målet bakom Linus Ullmark i första perioden.

Fast har 18 poäng (8+10) på 52 matcher den här säsongen.

Det blev aldrig någon svensk målvaktsduell mellan Ullmark och Henrik Lundqvist. Den senare fick från båset se Alexandar Georgijev stoppa 31 av 33 skott och vinna sin tredje raka match mellan Rangers stolpar. Ullmark stoppade 23 av 28 skott.

Poängbäst i Rangers var ryssen Vladislav Namestnikov, som stod för 2+1. Han bröt därmed en 23 matcher lång måltorka.

Buffalo – N Y Rangers 2–6 (0–2, 2–1, 0–3)
Buffalo: Jeff Skinner 2 (36) (Rasmus Dahlin).
N Y Rangers: Vladislav Namestnikov 2 (6), Boo Nieves (3), Jesper Fast (8), Jimmy Vesey (13), Pavel Butjnevitj (11).