• Publicerat 17 februari, 2019
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Jesse Puljujärvi.Foto: Bildbyrån

Jesse Puljujärvi har inte blivit den stjärna han spåddes bli. Efter flera matcher med snålt med speltid petades han i natt. Nu är han på väg bort.
–  Vill Edmonton faktiskt ha honom kvar? Tror de att han kan utvecklas till en topp sex-spelare? Ens en topp nio-spelare?, säger agenten Markus Lehto till Sportsnet.

Trade deadline är en dryg vecka bort. Frågan är om Jesse Puljujärvi är kvar i Edmonton Oilers efter den. Det forna superlöftet petades från spel i nattens 5-2-förlust. Detta efter några matcher där han för det mesta legat runt åtta till elva minuters istid.

Puljujärvi har under säsongen gjort nio poäng på 46 matcher i NHL. Men att skicka ned honom till AHL för att bygga upp självförtroende är ingenting han hoppas på. Eller i alla fall gör inte hans agent det.
– Att gå till AHL… han var ju redan där. Det lät som en bra plan senast, men saker har förändrats, säger agenten Markus Lehto till Sportsnet enligt YLE.
– Många andra killar får mycket mera tid på isen, får hitta sin rytm, får känna att de är en del av matchen. Det här är ett problem för oss här. Jag vill inte vara killen som försöker vara tränare eller GM. Men de måste lyssna på oss också.

”VILL EDMONTON HA HONOM KVAR?”

Nu kan det tidigare underbarnet vara på väg bort från Edmonton. Agenten Lehto menar att det kanske skulle vara det bästa.
– Det börjar bli svårt för klubben att rädda det här. Det handlar om tillit. Vill Edmonton faktiskt ha honom kvar? Tror de att han kan utvecklas till en topp sex-spelare? Ens en topp nio-spelare? Vi kan ha nått punkten där det är bättre att lämna, säger han.

Deadline för spelarövergångar är i år satt till 25 februari.