• Publicerat 17 februari, 2019
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Robin LehnerFoto: Imago Sport

Sagan tar aldrig slut. Robin Lehner fortsätter imponera stort i Islanders kasse. I natt stoppade han 34 skott när Islanders 5-2-besegrade Edmonton.

Robin Lehner och Thomas Greiss har, något oväntat, utgjort NHL:s främsta målvaktspar under säsongen. Häromnatten imponerade Thomas Greiss stort och nu var det Robin Lehners tur att göra detsamma.

Efter att ha räddat 34 av 36 skott har den svenske målvaktsstjärnan vunnit 14 av sina 18 senaste matcher. Han har dessutom tagit poäng i ytterligare en, bara för att ytterligare befästa succén.

”VI NJUTER”

Lehner är tvåa i räddningsprocentligan med 92,9 procent – precis efter Greiss. I antalet insläppta mål per match är det tvärtom. Där är Lehner etta med 2,08 insläppta. Det briljanta målvaktsspelet har varit den bärande faktorn till att bottentippade New York Islanders gör en jättesäsong. De är redan uppe i lika många vinster som de tog på hela förra säsongen.
– Vi njuter av det här och tar ingenting för givet, sade Islanders lagkapten Anders Lee efter den nya starka segernn

Ryan Pulock, Valtteri Filppula, Mathew Barzal, Anders Lee och Brock Nelson gjorde målen. Ryan Nugent-Hopkins och Leon Draisaitl var duon som fick hål på Robin Lehner.