• Publicerat 17 februari, 2019
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Erik Karlsson och Elias Pettersson.Foto: AP Photo/Josie Lepe / Darryl Dyck/The Canadian Press

Erik Karlsson var tillbaka från sin skada och bidrog direkt. Det blev en assist när San Jose vann med 3-2 mot Vancouver i natt.

I natt möttes Sveriges två just nu största stjärnor i NHL. På ena sidan stod den tvåfaldiga Norris Trophy-vinnaren Erik Karlsson och på den andra sidan stod en av 2000-talets främsta rookies, Elias Pettersson. Duellen mellan de båda blev oavgjord men det var Karlsson, som kom tillbaka efter en nio matcher lång skadefrånvaro, som fick jubla efter matchen.

Båda två fick nämligen med sig en assistpoäng från matchen. Erik Karlsson gjorde sin 41:a assistpoäng (44:e poäng totalt på 48 matcher) medan Elias Pettersson hade assist nummer 27 på 48 matcher. Han står totalt noterad för 53 poäng under sin magiska debutsäsong.

Pettersson stod även för en mäktig uppvisning som fick en hel hockeyvärld att tappa hakan, men den här fina prestationen ledde inte till något mål.

Därför vann i stället Karlssons San Jose matchen med 3-2. Timo Meier, Logan Couture och Joe Pavelski gjorde målen. Antoine Rousell och Brock Boeser gjorde målen för Vancouver. Jacob Markström räddade 23 av 26 skott i Canucks kasse.

San Jose toppar den västra konferensen tillsammans med Calgary. Båda står på 77 poäng. Vancouver är en enda poäng utanför slutspel med sina 59 inspelade poäng under säsongen.