• Publicerat 18 februari, 2019
  • Skrivet av Robin Olausson
  • 0 Kommentarer
Jori Lehterä döms till fyra månaders villkorligt fängelse för narkotikabrott.Foto: Imago Sport

Jori Lehterä misstänks ha varit inblandad i en knarkhärva i hemlandet Finland under sommaren 2018. Nu kallas han in för att närvara i domstol. 

Jori Lehterä har sedan i höstas varit misstänkt för narkotikabrott hemma i Finland. Finländaren har åtalats och åklagaren yrkar på ett fem månaders långt fängelsestraff.

LÄS ÄVEN: NHL-spelaren misstänks för inblandning i kokainhärva: ”Har inte gjort någonting fel”

Rättegången har ägt rum runt årsskiftet men förlängs nu. Ett extra insatt domstolstillfälle har planterats för slutet av veckan. Då kommer Lehterä att medverka vid rättegången för första gången.

Enligt finska medier har Lehterä gått med på att medverka. 31-åringen kommer däremot inte att åka till Finland men ska vara med via videolänk på fredagen. Han har tidigare representerats av en fullmakt vid huvudmötena.

MISSTÄNKTS HA KÖPT KOKAIN

Sommaren 2018 ska två kilo kokain ha spridits i Tammerforsregionen, bland annat på restauranger, och att Lehterä gripits misstänkt för inblandning i det hela. Polisen ska ha konfiskerat droger till ett värde av drygt sex miljoner svenska kronor. I förhör ska 30-åringen ha nekat till inblandning.

Forwarden är inte en av de huvudåtalade, men misstänks för att ha köpt åtta gram kokain i juni-juli. Detta ska motsvara cirka tio doser av drogen. Han är alltså inte misstänkt för att ha varit inblandad i försäljningen.

Han har under säsongen spelat i Philadelphia Flyers i NHL men blev placerad på waivers i början av 2019 och spelar numera i AHL. Det är ännu oklart om finländaren sattes på waivers för den stundande domen. Lehterä har spelat 307 NHL-matcher för St. Louis Blues och Philadelphia Flyers och gjort 111 poäng.

Han har under flera år varit en landslagsspelare för Finland och har spelat VM, OS och World Cup.