• Publicerat 18 februari, 2019
  • Skrivet av Robin Olausson
  • 0 Kommentarer
TVÅMÅLSSKYTT Oskar Lindblom hade sin bästa match i karriären då han sköt två av Flyers tre mål.Foto: Carlos Osorio/TT Nyhetsbyrån

Philadelphia Flyers hade problem med målskyttet i kvällens match mot Detroit Red Wings. Då klev Oskar Lindblom in och sköt två mål för första gången i sin NHL-karriär vilket bärgade segern för ”Philly”.

Oskar Lindblom har blivit lite av en svenskdoldis i NHL sedan han lämnade Brynäs efter succén 2017. Förra säsongen spenderas främst i AHL men han fick chansen i 23 NHL-matcher.

Den här säsongen har 22-åringen varit ordinarie och börjar ge tillbaka för det ökade förtroendet som han får. I kvällens match mot Detroit Red Wings så blev Lindblom hjälte då han sköt två av Flyers tre mål i matchen.

Hans, och Flyers, första mål kom lite turligt då han styrde pucken in i mål via Detroitbacken Nick Jensens skridsko. Hans nionde mål för säsongen.
– Jag vet inte ens om (Sean) Couturier försöker passa mig men åker hårt på kassen. Jag fick en klubba på pucken och sedan träffade den en skridsko och gick in. Det är det turen vi har haft den senaste tiden, säger svensken till nhl.com efter match.

Hans andra mål i matchen satte han i tom kasse då han fullbordade slutresultatet 3-1. Det var hans tionde mål för säsongen och han når därmed även tvåsiffrigt i målkolumnen för första gången i sin korta NHL-karriär. 22-åringen har nu gjort 22 poäng den här säsongen.

Philadelphia Flyers går som tåget just nu och har tolv segrar på 14 matcher. En stor anledning till det har varit rookiemålvakten Carter Hart som har storspelat sedan intåget i NHL. I nattens match räddade han 37 av 38 skott och utsågs till matchens lirare.

Niklas Kronwall noterades för en passningspoäng till Detroits enda mål.

Philadelphia Flyers – Detroit Red Wings 3-1 (1-0,0-1,2-0)

Philadelphia: Oskar Lindblom 2 (10), Ivan Proporov (6)
Detroit: Darren Helm (5)