• Publicerat 18 februari, 2019
  • Skrivet av Robin Olausson
  • 0 Kommentarer
Malkin sköt två mål och bjöd på show i nattens möte med Rangers.Foto: USA TODAY Network / IBL Bildbyrå

Finns det någon som gör ett spin-o-rama mål snyggare än Jevgenij Malkin? Han har gjort några sådana i sin karriär och i natt slog han till igen med ett matchvinnande snurrmål. 

Jevgenij Malkin fortsätter att vara en av NHL:s största artister trots att han börjar bli till åren. Mot New York Rangers bestämde han för sig för att ha enmansshow och satte två mål i slutet som blev direkt matchavgörande.

Det andra målet, som betydde 6-3, blev det matchvinnande målet. Han fick pucken i ett trångt läge av Zach Aston-Reese och bjöd då på ett patenterat spin-o-rama mål.

Han snurrar runt Kevin Hayes för att skapa sig ett öppet läge och snärtar sedan upp en backhand i krysset bakom en förvånad Alexandar Georgiev i Rangerskassen.
– Malkin är en riktigt dominant spelare när han är så bra han kan vara. Han är så tongivande. Det gör att våra spelare på bänken alla växer. När våra bästa spelare spelar bra så hjälper det mycket mer, säger Penguins-coachen Mike Sullivan efter matchen.

SVENSKAR I FOKUS

Innan Malkin klev in i handlingarna så var det Pittsburghs backar som stod för målskyttet. Kris Letang hade skjutit två, Brian Dumolin ett och Marcus Pettersson hade även hunnit skjuta in en puck.

Det var svenskens andra mål den här säsongen. Pettersson som trejdades till Pittsburgh från Anaheim tidigare under säsongen och därefter fått ett lyft. Han passade även fram till ett mål. Det är andra gången i karriären som han gör fler än en poäng i en match.

Han var inte den enda svensken som briljerade ute på isen. Som vi har fått vänja oss vid när Rangers spelar så stod Mika Zibanejad för poängsuccé igen. Han sköt ett mål och passade fram till ytterligare ett för sin 22:a poäng på de senaste 15 matcherna. Det räckte däremot inte hela vägen för Zibenjad och hans Rangers som fick se sig besegrade av Malkins gäng.

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 6-5 (1-1,2-2,3-2)

Pittsburgh: Kris Letang 2 (15), Jevgenij Malkin 2 (18), Marcus Pettersson (2), Brian Dumolin (2)
New York: Mats Zuccarello 2 (11), Ryan Strome (8), Kevin Hayes (14), Mika Zibanejad (26)