• Publicerat 18 februari, 2019
  • Skrivet av Robin Olausson
  • 0 Kommentarer
Vladimir Tarasenko och hans Blues ser ostoppbara ut för tillfället.

Och segertåget tuffar vidare. I nattens match stod Vladimir Tarasenko för tre nya poäng, St Louis höll nollan för tredje matchen i rad samt tog sin tionde raka segrar. Därmed tangerar man klubbrekordet från 2002. 

Vladimir Tarasenko och St. Louis Blues har stått för en makalös förvandling under 2019. Den 3 januari låg St Louis sist av alla i NHL. Det var krisstämpel på laget och man letade med ficklampa efter Tarasenkos poängproduktion.

Nu ligger laget trea i Central Division, fyra poäng före Dallas Stars och Vladimir Tarasenko är den hetaste spelaren i ligan. Det svänger fort i NHL.

I nattens match mot Minnesota Wild dröjde det endast fem minuter innan Tarasenko hade gjort mål. Hans 26:e den här säsongen, det blev sedan även två assist från ryssens klubba. 27-åringen har nu gjort poäng i tolv raka matcher, hans längsta poängsvit i karriären. På de tolv matcherna har han stått för den sjuka noteringen elva mål och 22 poäng.

TRE RAKA NOLLOR

Han har nu lett sitt Blues till tio raka segrar. Det är tangerat klubbrekord för St. Louis som senast vann tio matcher i rad 2002, 17 år sedan. Det är inte bara Tarasenkos förtjänst. Målvakterna Jake Allen och Jordan Binnington har också stått på huvudet och storspelat sedan årsskiftet.

I de tre senaste matcherna har det även blivit tre hållna nollor. Binnington räddade alla 21 skott mot Arizona Coyotes i torsdags, Allen höll nollan mot Colorado Avalanche i går när han räddade 32 skott. I nattens match var det återigen Binnington som stoppade alla 30 puckar som gick mot Blues mål.

Jordan Binnington har nu vunnit åtta raka matcher där han har startat i mål, också ett nytt klubbrekord av en rookie i St. Louis.

Minnesota Wild – St. Louis Blues 0-4 (0-2,0-2,0-0)

Minnesota: –
St. Louis: Vladimir Tarasenko (26), Ryan O’Reilly (22), Vince Dunn (8), Brayden Schenn (11)