• Publicerat 18 februari, 2019
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Veckans Lag

En matchintensiv vecka har passerat. Här är spelarna att hylla och händelserna att minnas från veckan som nyss svept förbi oss.

Joel Lassinantti, Luleå (2)

Vilken form han är i! Det var många målvakter som stod för skarpa insatser den gångna veckan men ingen var bättre än Joel Lassinantti. Han hade bäst räddningsprocent, släppte in minst mål per match och var ensam om att vinna tre matcher veckan.

Kodie Curran, Rögle (4)

Visst börjar man få lite Chris Lee-vibbar av den här killen? Är under vissa stunder totalt dominant ute på isen. Gör poäng i massor och slukar enormt med istid. Den här veckan var inget undantag mot det normala.

Jesse Virtanen, Färjestad

Sett över hela säsongen är Jesse Virtanen återigen en av SHL:s bästa backar. Precis som nästan hela Färjestad är han inne i en kanonform just nu, dessutom. Det blev fyra poäng på veckans tre matcher.

Ryan Lasch, Frölunda (2)

Lade Ryan Lasch grunden för en poängligaseger den gångna veckan, rent utav? Åtta poäng på tre matcher säger egentligen allt om vilken fullständigt överlägsen vecka han haft. Fyra av poängen kom i 7-1-vinsten mot Skellefteå.

Niklas Olausson, Luleå (2)

Mot Brynäs säkrade han sin målbästa SHL-säsong i karriären. Sen kom ett par mål till av bara farten. Lite i skymundan gör Niklas Olausson en jättesäsong, och den gångna veckan hittade han en ruggig målform med tre mål på tre matcher.

Konstantin Komarek, Malmö

I ett ganska spetsfattigt Malmö har Konstantin Komarek burit offensiven den senaste tiden. Den senaste veckan blev det fem nya assistpoäng för den österrikiska speldosan.

Veckans…värvningsbomb 1 Örebros sportchef Niklas Johansson gjorde ett gediget arbete. Till sist lyckades han landa Jhonas Enroth, bara timmar innan fönstret för övergångar stängde. Den tidigare Tre Kronor-hjälten ska nu försöka rädda Örebros SHL-kontrakt.

…värvningsbomb 2 Jag tror vi alla hade räknat med att Per Ledin gjort sitt i SHL. Men icke. Efter en stark säsong med Boden i Hockeyettan valde Malmös sportchef Patrik Sylvegård att plocka in superveteranen. Nu blir det drag i Malmö igen!

…värvningsbomb 3 För fem år sedan slog Éric Gélinas igenom rejält i New Jersey. Men karriären gick i stå och nu är 27-åringen i Rögle. Har han inte gått ned sig något alldeles oerhört borde han vara en klassback i SHL.

…debut Tvåfaldiga Stanley Cup-mästaren Kris Versteeg klev in och stod för en succématch i sin debut i Växjöströjan. Det blev 1+1 för 32-åringen som visade att han minsann är att räkna med i SHL.

…oundvikliga Juhamatti Aaltonen fick till sist sparken från Skellefteå? Någon som såg den komma? Ja, det gjorde vi nog allihopa.

…kross Kanske skulle Skellefteå behövt sin finländare i lördagens match mot Frölunda? Då föll laget med 7-1 efter att ha legat under med FEM – NOLL efter den första perioden. Snacka om överkörning!