• Publicerat 19 februari, 2019
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Rod Brind'Amour slår tillbaka mot Don CherryFoto: Bildbyrån / Sportsnet

Sportsnets expert Don Cherry gick, som väntat, ut och sågade Carolinas firanden häromdagen. Nu svarar de på kritiken.
– Ska jag vara ärlig handlar det här inte om någon annan och de är där de missar poängen, säger coachen Rod Brind’Amour.

Häromdagen började årtusendets kanske mest väntade klipp spridas. Då totalsågade nämligen experten Don Cherry Carolinas firanden efter segrar på hemmaplan. Carolina har gjort det till en grej att fira segrarna på speciella sätt, med sina fans. De brukar bland annat köra ”vulkanen”, de har gått limbo och spelat bowling. Allt för att bjuda på sig själva till fansen och locka publik på matcherna.

De flesta har uppskattat lagets firanden, men de har också fått ta emot en del kritik. Bland annat från 85-årige Cherry, som menade att Carolina var idioter som höll på med sådana saker. Nu svarar Carolinas coach, legendaren Rod Brind’Amour, på kritiken.
– Det är kul för folk. Ska jag vara ärlig handlar det här inte om någon annan och de är där de missar poängen. Det handlar om våra spelare som engagerar våra fans och tackar dem för att de stöttar oss och finns på plats, säger han till The News & Observer.

”HAN KAN SÄGA VAD HAN VILL”

Brind’Amour menar att laget kommer fortsätta med sina idérika firanden.
– Vi ska fortsätta göra vår sak. Jag tror inte spelarna kommer förändra vad de gör. De gillar det. Fansen gillar det. Vi måste komma ihåg att det dessutom är fansen som betalar deras löner.

Backen Justin Faulk är inne på samma spår.
– Han (Don Cherry) kan säga vad han vill. Det kommer inte påverka oss. Jag förstår att hockey ibland kan vara ganska ”old school”. Det finns en del saker som fortfarande är det i sporten idag, men vi är uppenbarligen inte speciellt oroliga eller brydda för vad folk ska säga till oss, säger han.

Carolina är en poäng bakom Montréal som har den sista slutspelsplatsen.