• Publicerat 19 februari, 2019
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Elias Lindholm och Mark Giordano låg bakom segern.Foto: AP Photo/Jeff Roberson

Lite i skymundan har Calgary smugit upp som en svenskklubb. I nattens 5-2-vinst mot Arizona var tre blågula med i poängprotokollet. Bland annat förlängde Elias Lindholm sin svit.

Elias Lindholm har, en bra bit in i februari, alltjämt häng på en riktigt hög placering i NHL:s poängliga. I skrivande stund återfinns han på plats 14 men det är bara fyra poäng upp till en åttondeplats, exempelvis.

I nattens 5-2-vinst mot Arizona fick succésvensken med sig två passningspoäng. I och med dem har han åtta poäng (2+6) under sin fem matcher långa poängsvit. På de senaste 20 matcherna har Calgarys succéförvärv gjort 27 poäng. Under säsongen har det blivit 25+43 på 59 matcher. Med det är han bäst av svenskarna i NHL.

I natt var han dock långt ifrån ensam svensk i poängprotokollet. Rasmus Andersson gick ut hårt och hade en passningspoäng på både 2-1 och 3-2, från Mark Giordano och Austin Czarnik. Mikael Backlund och tidigare nämnde Lindholm hade sedan passningspoäng på Michael Froliks 4-2 innan Backlund själv stängde målbutiken med sitt 5-2-mål. Det var Tre Kronor-kaptenens 14:e mål för säsongen.

Oliver Ekman-Larsson hade en assist för Arizonas del. Han spelade fram till Jordan Weals 2-2-mål i powerplay.