• Publicerat 20 februari, 2019
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
William Nylander.Foto: TT/AP Photo

Nazem Kadri togs ur spel med en hjärnskakning. Då fick William Nylander kliva in i en nygammal roll som center.
– I den tredje perioden var han bra både offensivt och defensivt, berömde coachen Mike Babcock.

William Nylanders vara eller icke vara som center var en ganska het potatis när han klev in i NHL. Men sedan Auston Matthews blivit en superstjärna och John Tavares hämtats in är den dörren stängd. Nylander har i stället gått som ytterforward.

Men nu kan en centerlucka öppna sig. I nattens match mot St. Louis, som Toronto förlorade med 3-2, tvingades Nazem Kadri lämna efter bara fyra minuters istid. Enligt Toronto Maple Leafs själva rör det sig om en hjärnskakning. Då fick Nylander rycka in och spela center.
– När du tappar en nyckelspelare på det där sättet så måste andra killar höja sig. Vi satte in ”Willie” i mitten och han klev fram och gjorde det bra, sade Auston Matthews efter matchen,

SLOG KLUBBREKORD

I vanlig ordning var coachen Mike Babcock inte endast positiv i sitt utlåtande. Han menar dock att Nylander spelade upp sig ju längre matchen led.
– I de första bytena var han kanske inte så bra defensivt. Men i tredje perioden var han bra både i defensiven och i offensiven och var en faktor i matchen.

Svensken själv var nöjd med sin insats och sade efter matchen att han åkte skridskor bra och skapade chanser. Men just den här gången räckte det inte. St. Louis knep sin elfte raka vinst och slog klubbrekord då de vann med 3-2 efter mål av Jaden Schwartz, Colton Parayko och Ryan O¨Reilly. Det sista målet kom i förlängning.

Zach Hyman och Auston Matthews gjorde Torontos mål i förlustmatchen.