• Publicerat 21 februari, 2019
  • Skrivet av Jesper Spanne
  • 0 Kommentarer
Carl Hagelin flyttar tillbaka till östkusten.Foto: Bildbyrån

Carl Hagelin är klar för Washington Capitals. Han trejdas från Los Angeles Kings i utbyte mot två val i draften 2019 och 2020. Washington blir Hagelins tredje NHL-klubb den här säsongen.
– Det är en stor omställning att byta stad, att hitta ett nytt umgänge och sånt, sa Hagelin till Hockeysverige.se i somras.

Det har spekulerats i om Carl Hagelin skulle trejdas till den regerande Stanley Cup-mästaren Washington. Nu står det klart att han lämnar västkusten för östkusten. I utbyte mot Carl Hagelin får Los Angeles Kings ett val i tredjerundan i draften 2019 och ett villkorat val i sjätterundan i draften 2020.

Hagelin har haft en tung period i Los Angeles Kings, precis som laget. Han har gjort 5 poäng på 22 matcher. Men nu får 30-åringen en nystart i en gammal rivalklubb till hans tidigare lag Pittsburgh, där han inledde årets säsong och också har fått lyfta Stanley Cup-bucklan.

HAGELIN VAN VID ATT TREJDAS ”DET ÄR EN STOR OMSTÄLLNING”

Washington DC är en bekant stad för Carl Hagelin. Så sent som i somras besökte han staden efter att hans dåvarande klubb Pittsburgh åkt ut mot Washington i Stanley Cup-slutspelet. Då passade Hockeysverige.se på att intervjua honom under ett besök på den svenska ambassaden i huvudstaden. Han berättade då om när han trejdades till Anaheim och om den jobbiga omställningen att byta klubb och stad.
– Jag var på fest hemma i Sverige när min agent ringde, ”du ska till Anaheim”. Man visste inte riktigt hur man skulle reagera. Kompisarna gratulerade. Min fru blev ledsen. Det är en stor omställning att byta stad, att hitta ett nytt umgänge och sånt, sa han till Hockeysverige då.

Carl Hagelin tränar med sitt nya lag i morgon och spelar sin första match på lördag, när Washington möter Buffalo.