• Publicerat 21 februari, 2019
  • Skrivet av Robin Olausson
  • 0 Kommentarer
Rasmus Andersson blödde och fick lämna matchen efter tacklingen.

I natt fick Calgarys svenske back Rasmus Andersson utgå från matchen mot New York Islanders. Detta efter att ha fått en tackling som lämnade honom blodig och groggy. 

Rasmus Andersson har varvat upp den senaste tiden. I natt passade han fram till ett av Calgarys mål, för fjärde matchen i rad. På de fyra senaste matcherna har han bidragit med fem assistpoäng.

Han kunde däremot inte slutföra matchen. Med cirka sju och en halv minut kvar av den tredje perioden fick han en tackling av Cal Clutterbuck i sarghörnet bakom det egna målet.

Han åkte in med ansiktet först i sargen och blev liggandes på isen. Därefter kunde han ta sig av isen själv men blödde i ansiktet och lämnade sedan matchen med en ospecificerad skada. Det delades inte ut någon utvisning i samband med situationen.

Rasmus Andersson gör sin första säsong som ordinarie i Calgary Flames. 22-åringen har varit en stabil back för succélaget och har hyllats. Han har gjort ett mål och tolv poäng på 57 matcher den här säsongen.

När tacklingen ägde rum var ställningen 4-2 till Calgary. Detta skulle senare också visa sig vara slutresultatet. Förutom Anderssons passningspoäng kom det även flera andra svenskpoäng i matchen.

Mikael Backlund gjorde ett mål och passade även fram till ett vilket räckte för att utses till matchens lirare. Elias Lindholm noterades också för en assistpoäng.

Calgary Flames – New York Islanders 4-2 (2-0,0-1,2-1)

Calgay: Mikael Backlund (15), Travis Hamonic (5), Austin Czarnik (5), Johnny Gaudreau (30)
New York: Casey Cizikas (16), Anders Lee (20)