• Publicerat 22 februari, 2019
  • Skrivet av Robin Olausson
  • 0 Kommentarer
Alexander Ovetjkin firar tillsammans med lagkamraterna efter att ha nått ännu en milstolpe.Foto: John E. Sokolowski/REUTERS

Ingen kan göra mål som Alexander Ovetjkin. I natt sköt han återigen in ett av sina patenterade mål. Det gjorde att han nådde 650 mål i karriären. 

Vinna tekningen, passa till Alexander Ovetjkin och ledning. Det var nog ungefär så Washington Capitals tänkte i natt om inte i varje match. Det var nämligen exakt det som hände när 33-åringen pangade in sitt 43:e mål för säsongen.

Inte nog med det så nådde han även en milstolpe, igen. Målet var hans 650 mål och han är endast den 14:e spelaren i NHL:s historia att nå den noteringen. Skillnaden är att Ovetjkin är den enda i måltoppen som är aktiv och fortsätter han göra mål i liknande fart så kommer han garanterat att fortsätta klättra på den listan.

Den som är närmast Ovetjkin på den listan är Brendan Shanahan som satt i byggnaden då han är klubbpresident för Toronto Maple Leafs. Han ligger sex mål före ryssen men om hans senaste form visar på något så är det att han snart kommer att ha klättrat förbi Shanahan också.

244 MÅL UPP TILL GRETZKY

Alexander Ovetjkin har gjort tio mål på de tolv senaste matcherna. I ett kortare perspektiv så har han gjort fem mål på sina fyra senaste matcher.

Han står nu som sagt på 650 mål i karriären och har 244 mål upp till Wayne Gretzky som är i överlägsen ledning genom tiderna. Det är däremot ingen omöjlighet att Ovetjkin lyckas nå upp till Gretzky om han fortsätter sin galna målproduktion i flera säsonger till.

I övrigt från matchen så sköt Torontos svenskrookie Andreas Johnsson in sitt 16:e mål för säsongen. Toronto har nu tre raka förluster.

Toronto Maple Leafs – Washington Capitals 2-3 (0-0,0-2,2-1)

Toronto: Andreas Johnsson (16), John Tavares (34)
Washington: Alexander Ovetjkin (43), Brett Connolly (15), Tom Wilson (16)