Carl Mattsson förlänger med Luleå.Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Han kom från ingenstans inför säsongen. I höstas skrev Carl Mattsson ett ettårskontrakt med Luleå och nu väljer parterna att förlänga kontraktet med ytterligare två säsonger, meddelar klubben på sin hemsida.

Inför den här säsongen hade Carl Mattsson inte varit i närheten av en plats i Luleå Hockeys a-lag. I derbyt mot Skellefteå i höstas fick han chansen och stod för ett mål i sin SHL-debut. Sedan dess har 19-åringen varit en del av det Luleå-lag som imponerat stort under hela säsongen.

”OERHÖRT UTVECKLANDE FÖR MIG”

Mattsson skrev under hösten ett a-lagskontrakt med Luleå som sträckte sig över denna säsong. Nu väljer 19-åringen och Luleå att förlänga kontraktet med ytterligare två säsonger, skriver norrbottensklubben på sin hemsida.
– Det känns fantastiskt roligt att vi nu kontrakterat Carl Mattsson över de kommande två säsongerna. Han har gjort ett rejält intryck under sin första säsong och är en av flera unga talanger från Luleå och Norrbotten som vi ser fram emot att jobba vidare med för framtiden, som en naturligt del i vår satsning på utvecklingskraft i Luleå Hockey, säger klubbens general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson till hemsidan.

Forwarden har stått för tre poäng (2+1) på 39 SHL-matcher med Luleå.
– Den här säsongen har varit fantastiskt rolig och oerhört utvecklande för mig att få vara med om och jag ser verkligen fram emot att fortsätta utvecklas ytterligare under de kommande två säsongerna, säger Mattsson till klubbens hemsida.