Hugo Leufvenius är klar för spel i Karlskrona.Foto: Bildbyrån/Bob Frid

Forwarden Hugo Leufvenius ratades i sista stund från Tomas Monténs landslag till JVM-turneringen vid jul- och nyår. Det har inte hindrat honom från att glänsa i sin OHL-klubb Sarnia Sting. I natt stod svensken för två mål och ett assist i Sarnias 6–2-seger över North Bay.

Tillsammans med Nils Höglander och Jakob Ragnarsson blev Hugo Leufvenius den sista spelaren som ratades från Tomas Monténs JVM-trupp vid jul. Det har inte stoppat den 19-årige forwarden från att göra succé för sitt Sarnia Sting i OHL den här säsongen.

TOPPAR INTERNA POÄNGLIGAN

I natt sköt svensken två mål och ett assist i Sarnias 6–2-seger över North Bay. Leufvenius utsågs till matchens första stjärna för sin prestation.

19-åringen toppar Sarnias interna poängliga med sina 70 poäng (34+36) på 59 matcher. Med den noteringen placerar sig Leufvenius på en 19:e plats i OHL:s totala poängliga och i topp bland svenskarna i ligan. Kitcheners Richard Hugg har producerat 62 poäng (38+34) på 52 matcher medan Londons Adam Boqvist stått för 51 poäng (17+34) på 45 framträdanden.