• Publicerat 25 februari, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Adam McQuaid i slagsmål med Chris Wagner.Foto: AP Photo/Mary Schwalm

Columbus Blue Jackets general manager Jarmo Kekeläinen fortsätter att vara mest aktiva av alla inför trade deadline. Under kvällen gjorde han klart med en ny back i Adam McQuaid efter att ha värvat en målvakt och två forwards tidigare. Och återigen får svenske AHL-backen Julius Bergman flytta på sig.

Matt Duchene.
Ryan Dzingel.
Keith Kinkaid.
Och nu Adam McQuaid.
Efter att ha pekats ut som en trolig säljare på grund av de utgående kontrakten med Sergej Bobrovskij och Artemij Panarin har Columbus Blue Jackets i stället blivit den stora köparen.

Backen Adam McQuaid från New York Rangers blev på måndagskvällen den fjärde spelaren på kort tid att värvas till klubben. Backtuffingen, med 498 NHL-matcher bakom sig, kommer till Blue Jackets i utbyte för ett fjärdeval och sjundeval i draften plus svenske backen Julius Bergman, som ingick i Matt Duchene-trejden för bara några dagar sedan. Efter att ha spelat för San José Sharks organisation under sina första säsonger i AHL ingick han tidigare i Erik Karlsson-trejden.

BARA TVÅ DRAFTVAL KVAR

32-årige McQuaid tillbringade elva säsonger i Boston Bruins organisation innan han trejdades till Rangers för Steven Kampfer och ett fjärdeval i draften.

Den här säsongen har han spelat 36 matcher med Rangers och noterats för fem poäng (2+3) och 33 utvisningsminuter. Hans kontrakt, värt 2,75 miljoner dollar per säsong, går ut till sommaren och han kan därmed bli unrestricted free agent 1 juli.

Efter trejden har Columbus Blue Jackets bara två val kvar i sommarens NHL-draft i Vancouver.