• Publicerat 25 februari, 2019
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Marcus Johansson.Foto: Bildbyrån

Efter att Gustav Nyquist i natt trejdats till San Jose var Marcus Johansson det största svenska namnet på marknaden. Han hamnade till sist i Boston.

Boston har varit på jakt efter en forwards och Marcus Johansson har sagts vara ett potentiellt fynd. Således var det ingen chock att Johansson mycket riktigt hamnade i Boston.

Precis före deadline stod det klart att Bruins vunnit dragkampen om den skicklige tvåvägsforwarden. Svensken, som hade utgående kontrakt, lämnar därmed New Jersey efter inte ens två säsonger i klubben. Han hamnade i Devils sommaren 2017 efter sju säsonger i Washington.

SÅGADE SUPERSTJÄRNAN

Förra säsongen var skadefylld och han begränsades till 29 matcher på grund av en hjärnskakning. En hjärnskakning som orsakades av Brad Marchand. Han var då mycket kritisk mot Marchans och sade bland annat att han ”inte hoppades att han skulle släcka någons karriär”.
– Det är sorgligt att se att det fortfarande finns spelare som är ute efter att skada andra spelare. Det fanns ingen poäng att göra så.  Det var korkat. Det där var inte hockey över huvud taget, sade Johansson.

Brad Marchand stängdes av fem matcher för tacklingen. Japp, de båda ska nu alltså bli lagkamrater…

Johansson byts mot ett andrarundeval 2019 och ett fjärderundeval 2020. Han har gjort en fin säsong med 27 poäng på 48 matcher och har framför allt varit bra den senaste tiden, med sju poäng på sina sex senaste matcher.