Shane Doans nummer 19 pensioneradesFoto: TT Nyhetsbyrån

Få spelare har varit så synonma med en klubb som Shane Doan och Arizona Coyotes. Under natten mot måndag svensk tid, fick han sitt nummer pensionerat, i en ceremoni innan Coyotes tog emot Winnipeg Jets.  

Han följde med från Winnipeg till Phoenix och spenderade hela sin karriäre med den organisation som idag heter Arizona Coyotes. Totalt blev det 1540 matcher och 972 poäng, varav 402 mål, i organisationen. Även om det, enligt uppgifter, fanns erbjudanden om möjligheter att spela för en annan klubb under en vår och därmed en större chans att vinna Stanley Cup stannade Shane Doan kvar.

Hans tröjnummer, 19, återfinns numera i taket på Gila River Arena, och som grädde på moset vann Arizona söndagens match mot Winnipeg Jets med 4-1.

”HAR FÖRSÖKT ATT TACKA”

Efter matchen var det en känslosam Doan som mötte media.
– Det var fantastiskt. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig. Jag har försökt att tacka sedan de tillkännagav det här och jag försöker fortfarande. Det är en sådan sak som man inte kan uttrycka i ord, sa han till NHL.com