• Publicerat 25 februari, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Michael Del Zotto.Foto: PETER JONELEIT/CSM/REX/SHUTTERSTOCK

Han gjorde 41 poäng för New York Rangers som 22-åring. Sedan dess har det gått utför för backen Michael Del Zotto. I dag trejdades han för andra gången den här säsongen och blev klar för sin sjätte NHL-klubb i karriären.

Michael Del Zotto såg ut att gå en spännande framtid till möte när han slog igenom i New York Rangers tidigt i karriären. Men efter 41 poäng säsongen 2011/12 har den kanadensiske backen haft svårt att övertyga i ligan.

Efter att så sent som i januari trejdats från Vancouver Canucks till Anaheim Ducks fick han på måndagen byta klubb igen. Då skickade Ducks honom till St. Louis Blue si utbyte för ett sjätteval i draften.

Blues blir hans sjätte NHL-klubb i karriären. Han har även representerat Nashville Predators och Philadelphia Flyers.

Den här säsongen har 28-åringen svarat för ett mål och sex assist på 35 matcher. Över karriären har det blivit 218 poäng på 601 matcher.