• Publicerat 25 februari, 2019
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Erik Gudbranson.Foto: David Hahn/Icon Sportswire

Pittsburgh kan vara på väg att missa slutspel. Nu ”förstärker” de dessutom laget med den utskällde Erik Gudbranson.

De har redan Jack Johnson, som är en av NHL:s mest ifrågasatta backar. Nu värvar Pittsburgh ytterligare en kritiserad försvarare. Vancouvers storväxte back Erik Gudbranson ansluter till laget.

Gudbranson har inte alls fått den karriär som han förutspåddes när han valdes redan som tredje spelare i draften 2010. Nu sitter han på ett kontrakt värt fyra miljoner dollar till 2021, men det tycker alltså Pittsburgh sig vara beredda att betala.

BREDDAR MED FLORIDABACK

I motsatt väg går Tanner Pearson, som nyligen anslöt i bytet som också involverade Carl Hagelin. 26-åringen har ett kontrakt värt 3,75 miljoner dollar – som också gäller till 2021. Han landade på 14 poäng på 44 matcher i Pittsburghtröjan.

Pittsburgh breddar också backsidan genom att plocka in Chris Wideman från Florida. Det blir hans fjärde NHL-klubb under säsongen. Förutom Florida har 29-åringen också spelat för Edmonton och Ottawa.

Jean-Sébastien Dea hamnar i Florida i utbyte mot Widemans tjänster. Dea har den här säsongen spelat 23 matcher i NHL med New Jersey och Pittsburgh. Han har varit en stark poänggörare i AHL med 22 poäng på 26 matcher som resultat.