Matt Dumba.Foto: Harrison Barden-USA TODAY Sports/IBL

St Louis Blues form den senaste tiden går inte av för hackor. Men under natten föll Craig Berubes gäng mot Minnesota WIld – som håller undan i slutspelsjakten. Nyförvärvet Ryan Donato blev matchvinnare och siffrorna skrevs till 2-1

Det är inte bara på deadline-dagen som affärerna går i lås. I onsdags bytte Minnesota Wild till sig Ryan Donato från Boston Bruins. Och Donato verkar trivas. På 34 matcher i Boston Bruins hade Donato gjort fyra mål och tre assistpoäng. På tre matcher med Wild har det blivit ett mål och tre assistpoäng. Målet, hans första sedand en 10 januari, blev matchvinnaren i nattens möte med stekheta St Louis Blues. Jason Zucker gav Wild ledningen i mittperioden men Alex Pietrangelo kvitterade i slutakten och tog matchen till förlängning.

Därmed håller WIld undan i slutspelsjakten. Laget ligger i skrivande stund en poäng före närmsta jagande lag utanför de åtråvärda wildcardplatserna, Colorado Avalanche. Blues är kvar på sin tredjeplats i Central Division efter de elva raka segrarna. Trots förlusten inatt har laget ändå tolv segrar på de 14 senaste matcherna.