Foto: Privat och Bildbyrån

Det var efter en hemmamatch den 9 februari som Karlskrona-supportern Jörgen Kronholm försvann spårlöst. Hans försvinnande fick stor uppmärksamhet i media och över 900 personer gick med Missing People för att leta. Efter en tid hittades han avliden och hans bror Bobbo Kronholm berättar nu för hockeysverige.se om stödet från hela Hockeysverige under den här svåra tiden.
— Det har varit ett enormt engagemang. Man får nästan tillbaka tron på mänskligheten igen.

Bröderna Jörgen och Bobbo Kronholm har under mycket lång tid varit engagerade supportrar till hockeylaget i Karlskrona.
— Min bror spelade i det som hetta Karlskrona IK innan och han var med i TV-pucken i två år, berättar Bobbo och fortsätter:
— Förra året var vi åtta stycken som åkte tåg till Gävle och bodde på hotell, vi var i Göteborg och…Ja, vi är hängivna hockeysupportrar och följer Karlskrona. Han stod i klacken varje match.

ÖVER 900 I SKALLGÅNGEN

När Jörgen försvann spårlöst den 9 februari efter en hemmamatch mot Björklöven så skulle det inte dröja länge innan ett storskaligt letande efter honom påbörjades. På söndagen lade brodern Bobbo ut en efterlysning på sociala medier.
— Min bror och jag är inte okända i Karlskrona och det blev ganska stort pådrag så fort jag lade ut det på Facebook. Sen blev det Missing People och då bara small det till. Det har varit ett enormt engagemang. Man får nästan tillbaka tron på mänskligheten igen.

Även spelare från Karlskronas a-lag var ute och letade tillsammans med Missing People och tränaren Ove Molin har hört av sig till Bobbo.
— Ove Molin skickade till mig. Först när de letade och sen efteråt också. Han har visat kärlek och stöttning i det här.

”DÅ ÄR DET JU ENAT”

Den 14 februari hittades Jörgen avliden i Nättrabyån av dykare från Kustbevakningen. Stöttningen från supportrar till olika lag har strömmat in till hans nära och kära.
— Det har alltid varit lite hatsstämning mellan Karlskrona och Kallinge, men när till och med de kommer och tänder ett ljus för brorsan när han dött…Det är stort. Jag menar, då suddar man ju bort alla gränser som finns, då är det ju enat, säger Bobbo.
— Det är många andra som skickat också. Det har varit HV, Linköping, Rögle och allt möjligt. Brynäs också. Så det har har varit mycket, jag har fått mycket privat också på Facebook.

Mitt i all sorg så måste väl detta kännas som ett slags ljus?
— Absolut.

Vi har vant oss vid att det skriks och skrivs hat mellan supportrar till olika klubbar. Men, när det inträffar något tragiskt, så enas allt som oftast de olika supportergrupperna för att visa varandra stöttning och kärlek. Förutom fallet med Jörgen och Karlskrona så har vi sedan tidigare i Sverige sett det i samband med Stefan Livs bortgång och Tobias Forsbergs olyckshändelse. För att nämna några exempel.

Platsen där Jörgen Kronholm hittades fylldes snabbt med blommor. Foto: Privat

Platsen där Jörgen hittades den 14 februari började blev snabbt fylld av blommor och andra hyllningar.
— Det var mycket blommor, tröjor, målarpenslar och halsdukar. Vi hittade honom på torsdag förmiddag. Jag åkte ner på kvällen igen till samma ställe och det var blommor och ljus redan då.

I samband med hemmamatchen mot AIK den 21 februari så hölls en tyst minut till minnet av Jörgen. Och den minuten var verkligen tyst.
— Det blev tyst långt innan. När lagen ställde upp så blev det tyst på läktaren med.

De båda bröderna gick alltid tillsammans på KHK:s matcher.
—  Vi är ju alla experter på läktarna. Så diskussionerna i pauserna blir jobbiga att inte få uppleva igen, säger Bobbo Kronholm.

Bröderna under en periodpaus. Foto: Privat