• Publicerat 26 februari, 2019
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Säsongens upplaga av Tampa Bay är en av de mäktigaste grundseriemaskinerna NHL har skådat. I natt nådde de 100 poäng som ett av de snabbaste lagen genom alla tider. Matchvinnare? Victor Hedman.

Inför nattens match mellan Tampa Bay och Los Angeles hade bara Bostons lag säsongen 1971/1972 samt Montréals lag 1976/77 och 1977/78 lyckats med bedriften att nå 100 poäng inom de 63 inledande matcherna av en säsong. Nu kan vi lägga till ett fjärde lag på den historiska hyllan.

I natt lyckades nämligen Tampa Bay ta sin nionde raka seger och ta sig in i det exklusiva sällskapet. Detta trots att de tappade en 2-0-ledning mot bottenlaget Los Angeles Kings. Matchen slutade till sist 3-3 och gick till straffar. Där avgjorde straffspecialisten Victor Hedman för Lightning.
– När du leder med två mål vill du bara stänga ned matchen i tredje perioden. Men jag måste ge dem (Los Angeles) beröm också. De fortsatte ösa på och blev belönade för det, sade matchvinnaren efter matchen och fortsatte:
– Men vi är en stark grupp. Nio raka segrar, det är inget du lyckas med på tur. Vi är väldigt glada över att vi lyckats få ihop en poängsvit som den här igen.

GER UPP SLUTSPELSHOPPET

I kölvattnet av gårdagens deadline pratade svensken om sin kärlek för Tampa Bay.
– Vi är en grym spelargrupp och vi älskar att spela med varandra. Vi älskar att spela för den här organisationen.

Los Angeles har gett upp hoppet om att nå slutspel senare i vår och under försommaren.
– Jag vet inte hur vi ligger i tabellen men vi kommer inte gå till slutspel. Därför var det viktigt för killarna att inte vika ned sig utan svara på rätt sätt, och förstå att hur de spelar nu kommer påverka deras framtid, sade Los Angelesforwarden Dustin Brown.

Brayden Point, Anthony Cirelli och J.T. Miller gjorde Tampa Bays mål under ordinarie tid. Alex Iafallo, Jonny Brodzinski och Austin Wagner gjorde Los Angeles Kings mål.