• Publicerat 27 februari, 2019
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Erik KarlssonFoto: TT Nyhetsbyrån

Erik Karlsson tvingades på nytt avbryta en match för San Jose Sharks. Den svenske backen spelade bara två perioder i 4-1-förlusten mot Boston Bruins. 

Erik Karlsson fortsätter ha skadeproblem. I nattens bortamatch mot Boston kom han till spel, men kastade in handduken redan efter två perioder. Karlsson har haft problem med en ljumske den senaste tiden. Han missade Sharks förra match och saknades i nio raka matcher fram till och med den 16 februari.
– Såklart det finns en ånger när man spelar en spelare som blir skadad. Men jag vet faktiskt inte om det är samma skada eller inte. Jag har ingen aning vad vi har att göra med, säger Sharks coach DeBoer till NHL.com.

TVÅ SVENSKA DEBUTANTER

Utan Karlsson lyckades Sharks inte hitta vad som krävdes för att slå Bruins. Hemmalaget vann med 4-1 och tog därmed poäng för 14:e matchen i rad. Brad Marchand gjorde två mål och spelade fram till ett medan Marcus Johansson gjorde en assist i sin debut för sitt nya lag. Johansson trejdades till Boston från New Jersey Devils i måndags.
– Det kändes som att de tog lite tid, men det var väldigt kul därute. Det är ett väldigt bra lag. Man kan bara spela och behöver inte tänka så mycket, säger Johansson till NHL.com.

Även Gustav Nyquist gjorde sin första match för sitt nya lag. Den förre Detroit Red Wings-spelaren återfinns nu i Sharks.
– Det var inte resultatet vi ville ha, men det var skönt att få först matcher ur vägen, säger Nyquist.

BOSTON BRUINS – SAN JOSE SHARKS 4-1

Bruins: David Krejci, Charlie McAvoy, Brad Marchand 2
Sharks: Logan Couture