Peter Cehlarik (vänster) kallas upp av Boston.Foto: AP Photo/Tom Mihalek

Han kallades upp till Boston efter nyår och var en del av NHL-klubbens trupp fram till i helgen. Då skickades den tidigare Luleåforwarden Peter Cehlarik ned till Providence i AHL. Bara ett par dagar senare får 23-åringen nu en ny chans hos Boston, då klubben valt att kalla upp forwarden igen.

Boston meddelar via sin hemsida att man valt att kalla upp den tidigare Luleåforwarden Peter Cehlárik till NHL. Detta efter att han blivit nedskickad till farmarlaget så sent som i helgen.

TVÅ MÅL I SÄSONGSDEBUTEN

Cehlárik blev tidigare under säsongen uppkallad till Bruins och gjorde två mål i sin säsongsdebut i bortamatchen mot Philadelphia. På totalt 14 matcher den här säsongen har den 23-årige slovaken stått för sex poäng (4+2).

I AHL har Cehlárik noterats för 29 poäng (10+19) på 39 matcher. Cehlárik spenderade fem säsonger i Luleås organisation innan han inför säsongen 2016/17 tog steget över till Nordamerika. På 132 matcher i Luleåtröjan stod forwarden för 49 poäng (22+27).

Cehlráik draftades av Boston som 90:e spelare totalt i NHL-draften 2013.