• Publicerat 27 februari, 2019
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Penguins klämde till Blue Jackets Foto: TT Nyhetsbyrån

Columbus Blue Jackets gick ”all in” för Stanley Cup under trade deadline. Men i första matchen med nytt utseende på laguppställningen föll de med 5-2 hemma mot Pittsburgh Penguins. 

Columbus Blue Jackets har värvat friskt de senaste dagar. Matt Duchene, Ryan Dzingel, Keith Kinkaid och Adam McQuaid. De har värvat för att nå hela vägen till Stanley Cup, men fick en seg start i första matchen sedan transferfönstret stängde i måndags.
– Vi måste förstå att det finns större förväntningar. Vi har haft dem oavsett deadline. Det finns en förväntan att vi ska vara ett bra lag, säger lagkaptenen Nick Foligno till NHL.com.

I det viktiga divisionsmötet mot Penguins föll Blue Jackets med 5-2 och halkade under slutspelsstrecket.
– Det är bäst att vi förstår att vi måste ta oss dit och att vi inte kommer göra det enbart med skicklighet. Vi måste hålla oss till vår identitet annars kommer vi inte gå till slutspel, säger Blue Jackets coach John Tortorella till NHL.com.

STYRKEBESKED FÖR PENGUINS

Gästerna spelade till sig en 0-2-ledning i den första perioden efter mål av Jake Guentzel och Jared McCann. 0-3 kom i början av den andra innan Blue Jackets reducerade två gånger om. Penguins kunde dock rycka igen i den tredje perioden efter mål av McCann och Sidney Crosby.
– Det här bygger självförtroende, säger McCann till NHL.com. Vi släppte in dem i den andra perioden, men hittade ett sätt att ta två poäng.

Penguins, som fick Bryan Rust och Chad Ruhwedel skadade, har nu lika många poäng som Carolina Hurricanes för tredjeplatsen i Metropolitan Division.

COLUMBUS BLUE JACKETS – PITTSBURGH PENGUINS 2-5

Blue Jackets: Oliver Bjorkstrand, Cam Atkinson
Penguins: McCann 2, Guentzel, Yevgeni Malkin, Crosby