Jordan Binnington.Foto: AP Photo/Dilip Vishwanat

Både Elias Pettersson och Andreas Johnsson var med i rejset om utmärkelsen till månadens rookie för februari. Men ingen av dem vann. Det gjorde istället St.Louis succémålvakt Jordan Binnington.

Jordan Binningtons senaste månad saknar nästan motstycke. Tio vinster och fyra hållna nollor på elva matcher blev det för 25-åringen. Med det blev han dessutom vassaste målvakten i hela ligan den senaste månaden.

Dessutom blev han den blott nionde rookien att vinna tio eller fler matcher under en kalendermånad. Den senaste att lyckas med det var Detroits Jimmy Howard som lyckades med bedriften 2010.

Binnington draftades av St.Louis redan 2011 men det skulle dröja till säsongen 2015/2016 innan han fick NHL-debutera med en match. Match nummer två i NHL-karriären kom den 16 september när han fick hoppa in mot Calgary.

Elias Pettersson gjorde elva poäng på 14 matcher under februari månad och Torontos Andreas Johnsson gjorde 14 på lika många matcher. Men de båda fick se sig snuvade av Blues-keepern på utmärkelsen.