Bengt Thelin bildade under en säsong superkedja med Dave Poulin, som här ses i kamp med Wayne Gretzky.Foto: Bildbyrån och TT

En av Rögles största profiler genom tiderna, Bengt Thelin, har gått ur tiden 61 år gammal. Thelin spelade mellan åren 1973 till 1988 13 a-lagssäsonger i Rögle.

Bengt Thelin inledde sin bana som back, men till säsongen 82/83 skolades han om till forward och kom att spela i en superkedja bestående av honom själv, Jim Brithén och Dave Poulin. Den senare fick efter gästspelet i Sverige en fin NHL-karriär med över 700 matcher för Philadelphia, Boston och Washington. I Flyers var han kapten under nästan sex säsonger.

Bengt Thelin gjorde 13 a-lagssäsonger för Rögle och är en av klubbens stora profiler genom tiderna. Han var med på hela resan från division två till division ett och hjälpte till att etablera klubben i näst högsta serien.

Det är på sin hemsida Rögle meddelar att beskedet om Thelins död kom under fredagen. Han blev 61 år gammal.