Melker Karlsson, Marcus Sörensen och Tim Heed stal showen.Foto: AP Photo / CSM/REX/SHUTTERSTOCK

Alla tre spelare som utsågs till matchens stjärnor var svenska. Men det var framför allt två av dem som klev fram och förde San Jose till vinst mot Chicago: Melker Karlsson och Marcus Sörensen.
– Alla har kul just nu, säger tvåmålsskytten Karlsson.

Erik Karlsson på skadelistan? Inga problem. San Jose har en trio andra svenskar som verkligen klev fram i natt. I 5-2-vinsten mot Chicago blev de matchens första,- andra-, och tredjestjärna.

Tim Heed stod för två passningspoäng, Marcus Sörensen satte matchavgörande 3-2 och Melker Karlsson gjorde såväl 4-2 som 5-2. ”Melkman” utsågs till matchens bästa spelare, följd av Heed och Sörensen. Melker Karlsson styrde först in 4-2 och satte sedan 5-2-pucken i tom kasse.
– Jag drev på kassen och träffades av pucken utan att jag visste om det, sade han om sitt 4-2-mål.

”HAR EN JÄTTEBRA GRUPP”

San Jose är i mycket fin form men är trots det tre poäng bakom divisionsledaren Calgary, som dessutom har en match mindre spelad. Melker Karlsson menar dock att moralen i Sharks är hög.
– Vi har en jättebra grupp. Alla har kul just nu, speciellt när vi vinner och det har vi gjort mycket den senaste tiden, berättade han i sin efter matchen-intervju.

Men det var alltså Marcus Sörensen som blev matchvinnare. Han har inlett mars på ett strålande sätt, med tre mål på två matcher. Även Tim Heed är i storform, med fem poäng på de fem senaste matcherna.