Karl Fabricius.Foto: Bildbyrån/Mathias Bergeld

Trotjänaren förlänger! Veteranen Karl Fabricius blir kvar i Luleå åtminstone en säsong till.
– Det känns jättekul att vi kommit överens om en fortsättning med Fabbe. Han är en verklig kulturbärare som gör ett otroligt nyttigt och bra jobb både på och utanför isen, säger GM ”Skuggan” Nilsson.

Luleå har inte direkt behövt vänta på att någon ska ta över fanan som publikfavorit och klubbikon efter Jan Sandström. Den luckan har fyllts upp av Karl Fabricius som gjort en storstilad säsong med 8+8 under säsongen.

Nu är han klar för en 16:e säsong i Luleåtröjan. Fabricius har förlängt kontraktet.
– Jag har känt mig i bra form och är fortfarande väldigt motiverad att spela hockey, så det känns otroligt bra att vi nu kommit överens om en fortsättning. Extra kul är det att få fortsätta kämpa i vår grupp där vi har roligt tillsammans och där alla är beredda att offra sig för varandra, vilket borde vara väldigt tydligt för alla som sett oss spela, säger han.

SEXA GENOM ALLA TIDER

Med sina 797 matcher i Elitserien/SHL är Fabricius sexa genom alla tider. Spelar han alla kvarvarande matcher den här säsongen, och samtliga matcher även nästa säsong, kommer han vara precis bakom Per-Åge Skröder som är trea i den maratonlistan.

Karl Fabricius gör sin poängmässigt bästa säsong på nio år.