• Publicerat 4 mars, 2019
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
David Rundblad.Foto: IBL

Slutspelet i KHL, Gagarin Cup, pågår för fullt. Under måndagen blev David Rundblad matchhjälte för sitt SKA St. Petersburg samtidigt som Avtomobilist och CSKA Moskva blev klara för konferenssemifinaler.  

SKA St. Petersburg kvitterade till 2-2 i matcher mot sin kvartsfinalmotståndare Spartak Moskva. SKA vann med 3-2 efter förlängning efter att David Rundblad satt det avgörande målet efter 4:17. 27-åringens pangade in ett slagskott från blå, hans första fullträff i slutspelet.

Avtomobilist hade som längst tagit sig till kvartsfinal i KHL men motståndet Traktor Chelyabinsk blev en munsbit. Avtomobilist vann det fjärde mötet med 4-3 och tog sig vidare efter totalt 4-0 i matcher. Vyacheslav Litovchenko blev tvåmålsskytt och fick sällskap av Dan Sexton och Ilya Krikunov i målprotokollet.

I Traktor gjorde Alexander Bergström sin 100:e KHL-match, men han och lagkamraten Rickard Gynge får nu gå på ledighet.

Klas Dahlbecks CSKA van även de med 4-0 i matcher. Mikhail Grigorenko gjorde två av målen och spelade dessutom fram till ett i 3-1-segern borta mot Vityaz. Grigorenko har gjort poäng i samtliga slutspelsmatcher än så länge. Ett av kvällens snyggaste mål gjorde nog ändå CSKA:s Kiril Kaprizov.

SVENSKBACKEN MED TVÅ ASSIST

I måndagens sista match vann Torpedo Nizhny Novgorod mot Barns Astana med 5-4, men först efter nästan två övertidsperioder. Matchhjälte för Torpedo blev Vladimir Galuzin. Torpedo kvitterade därmed serien till 2-2 i matcher. Backen Philip Holm noterades för två assist för Torpedo.